MENÚ DEGUSTACIÓ MARIDAT PER AQUESTA SETMANA.






















xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


































L’Arxiu Històric de Cardona va acollir la presentació oficial del nou vi ecològic Rector Ventallola, amb DO Pla de Bages i elaborat per Collbaix, conceptualitzat i dissenyat per E2S arran d’una idea inicial del restaurant La Volta del Rector (Cardona) i Vins Alsina. Un centenar de persones van seguir en viu la posada en escena d’aquest nou producte, inspirat en un dels testimonis claus dels saquejos borbònics durant la Guerra de Successió: Mn. Pere Ventallola, rector de Bergús (1704-1714).
La cita a l’Arxiu Històric no era un caprici: el director de l’arxiu, el doctor Andreu Galera, tenia a les mans el costumari manuscrit del rector Ventallola, on va deixar constància de les vinyes cremades pels soldats de Felip V abans del setge borbònic al castell de Cardona (1711). En aquest testimoni excepcional, el prevere donava detalls sobre les destrosses provocades per l’exèrcit borbònic, en paral·lel al robatori de desenes de milers de litres de vi per satisfer tota la tropa.
L’obertura de l’acte, però, va anar a càrrec de la directora d’E2S, Núria Sala, que va desvetllar el nom i la identitat gràfica del nou vi i va repassar tot el ‘storytelling’ del producte. També hi van participar el soci fundador de Collbaix, Josep Maria Claret, i el gerent de Vins Alsina, Joan Sala; a més de la presidència de l’acte i el discurs de tancament, a càrrec de l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch.
El gest de la convocatòria va consistir en la donació, per part de Collbaix, de la primera ampolla del nou vi a l’Arxiu Històric de Cardona, amb la finalitat que formi part de l’inventari de l’equipament per a la història. Alhora, la segona de les ampolles embotellades va anar a mans de l’alcalde com a màxim representant de l’Ajuntament i de la representativitat popular, i la número 3 forma part de la prestatgeria d’E2S.
Ens sentim orgullosos d’haver pogut portar a la realitat un producte com aquest, que serveix per difondre la història del territori i va lligat a la commemoració del Tricentenari de la resistència catalana, on Cardona i el seu castell juguen un paper singular en tractar-se de l’últim lloc on Catalunya va ser com els catalans volien que fos.






-------------------------------------------------------------------------------------------













------------------------------------------------------------------------------------------























------------------------------------------------------------------------------------



















----------------------------------------------------------------------------------























XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX



















Una crema d´espàrrecs i formatge blau per començar.


Tartar de tonyina fresca.
Un suquet de rap i naps.
Un filet de cervol 
i
uns postres




Per acabar d´endolcir.......








































ELS MARIDATGES








CAVA NAVERAN ODISEA
**** 

CAVA NAVERAN ODISEA

COMPOSICIÓ
Chardonnay, Parellada

MANERA D'ELABORACIÓ
El raïm Chardonnay es verema en la seva òptima
maduresa. Després d'una lleugeríssima maceració en
 premsa, és premsat suaument i fermentat en inoxidable
 a baixa temperatura, igual que la varietat Parellada.
Un cop realitzats els cupatges, es realitza el tiratge i
 segona fermentació en ampolla. Després d'una criança
 mínima de dos anys, està llest per assaborir-lo.

DEGUSTACIÓ
Examen visual
Groc pàl·lid brillant, amb reflexos verd i grocs, petites
 bombolletes en rosari que pugen lentament fins a
formar la seva característica corona.
Examen olfactiu
Molt agradable, fi i persistent de caràcter varietal i
criança.
Examen gustatiu
En boca és agradable, tou i untuós, un nature sec i fresc
, rodó amb retrogust, elegant, equilibrat i bo.
Impressió final
D'equilibri ampli i harmònic, post-gust franc i molt
 bona persistència.
Consum
Servir de 4 a 10 º C, a qualsevol hora, com aperitiu i
amb tot tipus de menjar, té cos com per acompanyar
plats forts i salses.






RECONEIXEMENTS ****
2010: segons Robert Parker de “Wine Advocate”, puntuació 90/100






Cosmic Xarel·lo




Varietats de raïm
:Xarel.lo i Sauvignon Blanc
Finca Les Torres, 690m. Les Valls, 500 m.
Elaboració i criança:
Desprès d´una lleugera maceració pel·licular de 4 hores, es premsa suaument el raïm i es deixa  fermentar en dipòsits d´acer inoxidable durant 12 díes a una temperatura mitjana de 16ºC. El contacte del vin amb les líes se mante durant 3 mesos amb “battonage” diari.
Nota de tast:
Color groc pàl·lid. Aroma molt intens a flors i fruits blancs amb un toc cítric i mineral. Fresc i suau, ple de matisos. Les notes florals i cítriques es fan mes presents, bona acidesa i  regust llarg.
Temperatura de servei: 8 – 10° C.








DON PABLO reserva excepcional
DON PABLO reserva excepcionalCOMPOSICIÓ
Cabernet Sauvignon
MANERA D'ELABORACIÓ
Maceració i fermentació amb les pells fins a finalització dels sucres després de la transformació malolàctica, es passa a barriques de roure durant 12 mesos, i després de l'embotellat reposa en els nostres cellers.
DEGUSTACIÓ
Examen visual
Color vermell cirera fosc amb tons granats i bruns.
Examen olfactiu
Molt fi, de gran aroma de criança on es distingeixen a més matisos varietals del Cabernet Sauvignon (com tabac, pebre, cuir, torrats i confitures de fruites vermelles del bosc entre d'altres).
Examen gustatiu
Amb molt de cos, ressalta la seva estructura tànnica i untuositat. Elegant, i rodó on ressalten les notes de fusta de roure i l'origen varietal. Post-gust ple, harmònic i molt llarg.
Impressió final
Un gran vi, ben estructurat, equilibrat, elegant que evoluciona molt bé en ampolla. Impressió final persistent i aromàtica.
Consum
Amb tot tipus de cuina, plats elaborats, caça, carns a la brasa i salsa, pernil curat, embotits, formatges, etc.









________________________________________________________________________________




































***********************************************************************