CUBAT.

ENTREVISTA AMB LA SRA ROSA FARRE, PRESIDENTA DE CUBAT, PUBLICADA PER L´AJUNTAMENT DEL PRAT DEL LLOBREGAT. TOT EL REPORTATGE

Saltar a continguts

Promoció Econòmica, Comerç i Turisme

Navegació

La Porta del Delta
Cubat
CUBAT Cuina del Baix Llobregat
Col·lectiu de Cuiners de la Comarca del Baix Llobregat
Entrevista a Rosa Farrès, presidenta de CUBAT: (24/9/2012)
  1. Cóm va sorgir la idea de crear un col·lectiu de cuiners de la Comarca del Baix Llobregat? Quants cuiners sou i de quins municipis? Està oberta la participació d’altres cuiners del territori?
Tots els integrant col·laborem amb el Parc Agrari amb les campanyes de producte de proximitat i es allà on va sorgir la idea de crear aquest col·lectiu. Som un total de 9 cuiners de 9 restaurants de 9 municipis d'arreu de la comarca. Can Rafel (Cervelló), Cal Mingo (Viladecans), El Racó (Sant Climent de Llobregat), Follia (Sant Joan Despí), El Mirador de Sant Just (Sant Just Desvern), la Lluna en un Cove (El Prat de Llobregat), Major Trenta-sis (Gavà), l'Àpat (Molins de Rei) i Casa Nostra (Corbera de Llobregat).
Pel que fa a la participació d'altres cuiners del territori una vegada estigui tot consolidat s'obriran sol·licituds amb uns requisits:
-capacitat de decisió
-compres amb productors i territori.
I després es decidirà si entren o no per proximitat.
  1. Per què el nom de CUBAT? Quin és l’objectiu d’aquest col·lectiu?
Va haver-hi una primera opció que era Cuina del Baix Llobregat, però era un nom massa llarg, després va sortir aquest nom en un primer moment descartat per la idea de l'arròs covat, però finalment varem decidir el nom de CUBAT en el sentit de madurar i com inicials de Cuina del Baix Llobregat.
L'objectiu del col·lectiu és donar suport al producte i al productor. Els productors del baix amb la seva feina donen un cop de sensibilitat a la comarca, és a dir, fan país : El Baix Llobregat.
L'objectiu final és el de promocionar la comarca a través de la qualitat de la cuina i els productes frescos i autòctons del Parc Agrari del Baix Llobregat.
  1. Com a col·lectiu a les cartes dels vostres restaurants es veu reflectit especialment la utilització dels productes de proximitat de la comarca?
A les cartes dels restaurants tenim els productes que pertanyen al Parc Agrari i utilitzem tots els de la comarca (la carxofa del Prat, el Pota Blava, els espàrrecs, les cireres....), conferint-li uns trets d'identitat propis i distintius.
  1. Quins creus que són els principals atractius de l’oferta de restauració del Baix Llobregat?
Hem de parlar de diferents atractius pel que fa a l'oferta: la diversitat és una realitat social i a la cuina, també cal parlar de la qualitat del producte i la seva proximitat i també cal valorar la transversalitat del producte. Tot combinant els valors de tradició i modernitat amb la distinció. Tot això ofereix un element diferenciador de la gastronomia comarcal que serà clau per refermar el Baix Llobregat com a destí turístic.
  1. Quines són les actuacions que preveieu dur a terme de promoció de la gastronomia de la Comarca del Baix Llobregat?
Tenim previstes diferents actuacions, en primer lloc els sopars CUBAT (finals d'octubre), on convidarem a clients i amics , treballarem en les campanyes de producte del Baix Llobregat que s'obriran a d'altres col·lectius de cuina, farem un receptari i treballarem en diferents campanyes.
També farem "showcoking". Volem compartir per tal de que les persones s'enriqueixin i d'aquesta manera créixer tots tant a nivell personal com professional.

Sabors i aromes del Baix Llobregat al sopar de presentació del Cubat
Moltes il•lusions i bona cuina. Aquest podria ser un bon resum d’una nit plena d’amics i coneguts que volien descobrir com havia sortit el maridatge entre els nou cuiners que formen part del grup Cubat. El resultat va ser exquisit i és que el sopar de presentació del col•lectiu dóna el tret de sortida a moltes altres iniciatives que de segur no deixaran a ningú indiferent.
Un total de nou plats van ser els protagonistes de la nit, en els quals es barrejaven les essències de les diferents zones del Baix Llobregat. La combinació entre fred i calent, la varietat de sabors, la qualitat del producte i l’originalitat de les presentacions va demostrar que aquests nou cuiners han aconseguit fusionar la seva cuina per donar un resultat de primera.
Una coca de tonyina vermella amb tomàquet i ceba confitada, una amanida d’enciams, flors i pit de pollastre de pota blava en escabetx de cacau o un farcell de col i lluç amb sofregit de calamars són alguns dels plats que es van poder tastar. No podia faltar el tradicional “Platillo” de Sant Climent ni unes figues coll de dama de postres barrejades amb granissat de mandarina que van fer viatjar el comensal entre plats de textures rugoses, tendres, fredes, calentes dolces, lleugeres…
Els nou restaurant que formen el col•lectiu: Can Rafel de Cervelló, Cal Mingo de Viladecans, El Racó de Sant Climent de Llobregat, Follia de Sant Joan Despí, El Mirador de Sant Just Desvern, La Lluna en un Cove d’el Prat de Llobregat, Major Trenta- sis de Gavà, l’Àpat de Molins de Rei i Casa Nostra de Corbera de Llobregat, van acomiadar la nit amb unes paraules d’agraïments i remarcant la seva compenetració entre els fogons. Sens dubte una fusió que es podia tastar a cada plat i que esperem podem gaudir ben aviat en les noves iniciatives. Fins aleshores, felicitats Cubat per una nit tant especial i ànims!
AHIR A L´HOTEL CAN RAFEL DE CERVELLÓ ES VA FER LA PRESENTACIÓ SOCIAL DE CUBAT (Cuines del Baix Llobregat).
Reportatge fotogràfic de l´acte: